Bergens gøyeste motbakkeløp!
Velkommen til en minnerik og sporty dag!

479 meter over hverdagen.

Anita Iversen Lilleskare (40) vil i år delta for 6 gang på Løvstakken Opp som er et av Bergens største motbakkeløp. Anita startet med motbakkeløp i 2014 etter at hun sluttet med fotball. Treningene er blitt mer og mer målrettet for hvert år som går, og i dag trener hun ca 14-18 timer pr uke.
Foto: Anita Iversen Lilleskare (40)
Foto: Anota Iversen Lilleskare (40)

Involverer hele familien i treningen

Barna har vært med på motbakkeløp siden jeg startet opp i 2014, de har gått opp sammen med mannen min og har tatt imot meg på toppen når jeg kommer i mål. Etterpå går vi sammen ned igjen forteller Anita Lilleskare, som siste årene har vært kvinnen som har vært topp 3 i kvinneklassen på Løvstakken Opp løpene.

Det er dette som er så genialt med motbakkeløp. En fantastisk utsikt som «premie» på toppen og så få en felles familietur ned igjen, «vinn vinn» på alle måter. Nå har barna også begynt å konkurrere litt selv og synes det er veldig kjekt.

Foto: Anita Iversen Lilleskare sammen med tvilling gutterne Andreas og Jonas (10)

Ukentlige familieturer i skog og fjell

Familien Lilleskare er forholdsvis ofte ute på både skogsturer og fjellturer. Familien som er en aktiv og travel barne-famille med tett program klarer stort sett få seg ut i fjellet en gang i uken året rundt. Anita forteller at etterhvert som ungene har blir eldre og ukedagene er fullt opp med fritidsaktiviteter, blir det som oftest søndagen som blir felles tur-dag. Det varierer veldig hvor langt turene går, alt fra kortere turer på 3-4 km og opp til 15 km, og da er det ofte været som avgjør hvilken tur og hvilken turlengde det blir. I tillegg er søndagen Anita sin «fridag» i forhold til treningen hvor hun kun skal ta seg en rolig hviletur, derfor er søndagen en perfekt å ta den sammen med familien.


På bilde ser du Anita Iversen Lilleskare, med deres tvilling gutter Andreas og Jonas (10) og datteren Celine (13).

Motiverer barna med å ha med noe godt i sekken

Barna har vært med familien på tur fra de var små, først i bæremeis og deretter ble turene lagt opp etter deres nivå og mestring. Noe som motiverer familien er at de alltid har hatt noe godt med i sekken som feks. kjeks eller sjokolade o.l. som barna får når de tar pauser. At barna alltid selv har bestemt hvor og hvor ofte pausene skal være er også viktig. Artige klatre-trær i pausene er også noe vi har lagt inn slik turene blir litt kjekkere.

Nå har barna har blitt såpass stor, dermed har våre turer godt mer over til å bli løpeturer. Vi går i bratte motbakker, men løper alle andre steder, forteller Anita. Men fremdeles kan det være gøy med en klatrepause og en sjokoladepause!

Ønsker du å kjøpe familiepakken med deltakelse til hele familien til Løvstakken opp 2019, klikk her

 

Tips til å motivere barna

Anita sine tips til andre barnefamilier som sliter med å få med seg barna er å rett og slett å ikke gi seg! Det har vært mange ganger våre barn ikke vil bli med, men da har vi sagt at de må gi litt for å få litt, og at det går begge veier. Så om de er med oss, så er vi med dem etterpå med noe de bestemmer, eller omvendt. Og det har aldri vært en tur hverken vi eller barna angrer på. Å være ute i naturen er godt på så mange måter! I tillegg er det lurt å legge turen opp etter hva barna klarer og at det kanskje er noen artige «innslag» underveis, f.eks klatre i trær eller leke gjemsel underveis hvor to stykker løper i forveien og gjemmer seg langs stien, mens de andre teller og kommer etter for å finne, da blir det garantert god stemning!


På bildene ser du tvilling guttene Andreas og Jonas (10) og datteren Celine (13).

Ønsker du å melde deg på Løvstakken Opp, klikk her


Annonse Kampanje påmelding innen midnatt 15/3


 « Tilbake til nyheter